Egy nagy magyar szívdobbanás - talpbizsergető ifjúsági regény
2020. július 11. írta: Kultúrnasi

Egy nagy magyar szívdobbanás - talpbizsergető ifjúsági regény

Gyermek és ifjúsági irodalom - Olvasnivaló gyerekeinknek

NYULÁSZ PÉTER: HELKA TRILÓGIA (8-12)

Olvasásra felkészülni! 1,2,3... RAJT!

 

helka-trilogia_1.jpg

Kedves, szívet melengető, izgalmas és fordulatos, sokszor kacagtató történetet és egyben iszonyatosan talpbizsergető könyvet írt nekünk (kicsiknek, és igen nagyoknak is) a szerző. Miért birizgálja egy regény az ember talpát?

helka_9in1.jpg

Elöljáróban elég ránézni a montázsra, ami felvillant pár ínycsiklandó ennivalót, melyek láttán galoppozhatunk is egyből a konyháig, hogy ott csillapítva éhségünket mihamarabb jöjjön a mesefolyam, de még milyen! Olyan, ami arra készteti az ember lányát, fiát, hogy a történeten átrágva magát, mihamarabb felkerekedjen, de ne csak a konyháig jusson el, hanem egyenesen a Balatonig, majd a Bakony rengetegébe, hogy aztán onnan kiszabadulva meg se álljon a magyar rónaságig. A Helkában és folytatásaiban felelevenedik a Balaton tündérének (Sió) és a Bakony varázslójának (Kamor) legendája, melyet a szerző bámulatos módon tovább fűz és hazánk csodás helyszíneit úgy mutatja be, hogy nincs kecmec, egyből menni kell. Csekkolni a könyv helyszíneit, valóban ott és úgy vannak-e élőben is, ahogy a történetben. Jó móka megismerkedni Tramini és Furmint manókkal, rájönni miért Nóniusz a lovászmester, megtudni miért 100 halom a Batta, tovább is van, mondjam még? Bejárni a mai világunkat és kis hazánk szépségeit megszemlélni egy varázslatos meseszemüvegen át, már ismerve a természeti csodák eredetét és legendáit, senkinek nem lehet kevesebb élmény egy nagy magyar szívdobbanásnál, de annál még sokkal több.
Sió és Kamor legyen Veletek!

a trilógia részei:
Helka - A Burok-völgy árnyai
Ciprián - A Balaton hercege
Kamor - Helka menyegzője

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturnasi.blog.hu/api/trackback/id/tr3415995684

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása